x


 • EUR
  4.6586
  USD
  4.0976
 • 33° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  23%
  Presiune

  33999 hPa
string(16) "instant-articles"

„Politiciana-fantomă” a Italiei și-a arătat, pentru prima dată, chipul în public

„Politicianul fantomă” al Italiei, așa cum a fost numită Piera Aiello, care a candidat anonim la alegeri, de teama amenințărilor mafiei, și-am arătat chipul în public, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, scrie The Guardian.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.06.2018, 12:23 | Actualizat: 14.06.2018, 12:23

„După toți acești ani petrecuți în umbră, astăzi pot în sfârșit să ies în fața lumii fără să îmi fie teamă să îmi arăt eu fața”, a declarat Piera Aiello, în vârstă de 51 de ani. „Este ca și când aș fi renăscut. În acest moment, mă simt complet liberă”, a adăugat ea.

 

Aiello a trăit în pericol încă din 1991, când a văzut cum doi asasini ai Mafiei i-au ucis soțul. Doi ani mai târziu, ea a intrat în programul de protecție a martorilor.

 

În martie, Aiello a fost candidata anti-mafia în Sicilia a partidului populist Mișcarea Cinci Stele și a câștigat un mandat, în ciuda faptului că a trebuit să candideze și să își facă toată campania în anonimat, mereu aflându-se sub escorta forțelor de ordine.

 

Aflându-se în programul de protecție a martorilor, Aiello nu avea voie să își arate chipul în public, să fie fotografiată sau să participe la evenimente în cadrul campaniei electorale. Ea apărea adeseori cu fața acoperită de un văl și a devenit cunoscută în presă drept „candidata fără chip” sau „candidatul fantomă”

 

mai multe, pe digi24