x


  • EUR
    4.8586
    USD
    4.0908
string(16) "instant-articles"

Politicianul de investigație lovește din nou: Pacient mort, abandonat pe hol

Emanuel Ungureanu prezintă iar dovezi despre mizeria din spitalele românești.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ROMÂNIATV.NET | Publicat: 16.01.2020, 16:28

Pacienţi decedaţi şi ambalaţi în saci de plastic sunt abandonaţi pe scările interioare ale Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, scrie pe pagina sa de Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu, care prezintă şi imagini în acest sens.

 

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti este patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica. Deputatul USR Emanuel Ungureanu scrie pe o reţea de socializare că la acest spital pacienţii decedaţi sunt uitaţi cu orele pe scările interioare, “în dispreţ total faţă de cel decedat”, încălcându-se normele de etică şi procedurile operaţionale ale spitalului.

„Pe lângă aspectele de bun simţ care ţin de respectul pentru cel decedat şi pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului şi sunt expuşi la supliciul de a vedea un mort înfăşurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operaţională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cârstoiu. Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secţia unde a decedat bolnavul şi apoi este dus la morgă”, scrie Ungureanu.

 

Articolul integral pe ROMÂNIATV.NET