Ponta: Confiscarea bunurilor folosite la infracţiuni nu e susţinută de membrii Comisiei de revizuire

Întrebat dacă va merge la Comisia de revizuire a Constituţiei pentru a-şi susţine amendamentul privind confiscarea bunurilor care au fost folosite în săvârşirea infracţiunilor, Ponta a răspuns: „Din câte ştiu, nu există o majoritate nici măcar simplă, cu atât mai puţin de două treimi, şi atunci o să încercăm în practică să acoperim prin legea specială situaţiile respective”.


Premierul Victor Ponta declara, în urmă cu o lună de zile, că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave.

 

Ponta a spus că acest lucru ar fi posibil dacă actuala Constituţie ar fi modificată, urmând să conţină o prevedere în acest sens.


„În România nu se poate decât dacă va fi de acord preşedintele Comisiei Constituţionale să modificăm la Constituţie acest lucru. Sunt ţări care confiscă maşina cu care s-a încălcat grav legea rutieră. Noi nu avem voie conform Constituţiei actuale, dar mie nu mi s-ar părea excesiv în anumite situaţii şi vă spun, ca fost motociclist, că ar trebui să confiscăm şi motociclete, nu doar maşini”, a spus Ponta.

 

El mai declara atunci că discută cu liderii PNL despre propunerea de confiscare a averilor ilicite şi a explicat că aceasta urmează tendinţa europeană „follow the money” (urmăreşte banii-n.r.), în condiţiile în care persoanele sancţionate penal rămân în prezent cu averea dobândită ilicit.

 

„Mentalitatea anglo-saxonă este «follow the money», mergi în primul şi în primul rând şi ia-i banii celui care a încălcat legea şi, după aceea, sigur, îl sancţionezi. Noi, cu chiu, cu vai, după nişte ani, îl sancţionăm, dar rămâne cu averile, cu casele, cu maşinile, cu conturile, nu păţeşte niciodată nimic. Deci, e o tendinţă la nivel european pe care eu o susţin şi cred că e foarte utilă României”, a explicat premierul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed