Ponta, despre Romgaz şi Transgaz: Angajaţii şi taxele locale rămân la Mediaş

0
Ponta, despre Romgaz şi Transgaz: Angajaţii şi taxele locale rămân la Mediaş

“Angajaţii rămân la Mediaş. Romgaz şi Transgaz au intrat într-o asociere cu mari companii. Transgaz este, în aceste zile, la acea operaţiune de vânzare pe bursă a unui număr de acţiuni. Deci, practic, devin amândouă companii nu doar naţionale, ci şi cu implicare regională şi e foarte clar că trebuie să aibă o structură în Bucureşti. Nu putem fiecare să apucăm ceva din ţara asta şi să o ducem la noi, ‘haide, gazul este al Mediaşului’. Nu. Gazul este al ţării. Sigur că toţi angajaţii rămân la Mediaş, taxele locale rămân la Mediaş, dar nu e gazul Mediaşului, e gazul ţării. (…) Eu repet: pentru Mediaş nu se ia niciun om, eventual câţiva directori de acolo şi nu se schimbă nicio taxă locală. Toate taxele rămân acolo”, a afirmat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

 

El consideră că ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, “trebuie să se gândească la ce e bine pentru România” şi deputatul de Sibiu Mircea Cazan “trebuie să se gândească la ce e bine pentru Mediaş”.

 

Victor Ponta a spus că deocamdată în legătură cu acest subiect nu este consens în USL, dar că se va discuta şi se va găsi soluţia cea mai bună.

 

“Cei din zonă nu vor chestia asta şi nu cred că e vorba doar de liberali, cred că nici cei de la PSD. Ce om politic din zonă poate să trăiască fără gaz? Niciunul. Au alegători acolo. E normal. Oamenii de acolo sunt oameni importanţi, au salarii cât tot Guvernul la un loc, au A8-uri, au tot ce trebuie. La ei nu e criză”, a apreciat Ponta.

 

Deputatul liberal Mircea Cazan, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Sibiu, a anunţat miercuri, în timpul unei întâlniri cu sindicaliştii de la Romgaz şi cu prefectul sibian, că lunea viitoare va cere în Parlament demisia ministrului delegat pentru Energie, social-democratul Constantin Niţă.

 

Romgaz şi Transgaz vor avea sedii secundare în Bucureşti pentru internaţionalizarea celor două companii, a declarat marţi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor celor două companii şi ai autorităţilor locale din Mediaş.