Ponta: Doar 150 parlamentari ar demisiona, iar restul ar putea introduce o moţiune de cenzură

0
Ponta: Doar 150 parlamentari ar demisiona, iar restul ar putea introduce o moţiune de cenzură

Ponta a explicat că ideea ca toţi parlamentarii să îşi depună mandatul nu este una raţională, dar a precizat că nu a renunţat la varianta comasării alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, fiind convins că preşedintele Traian Băsescu a supralicitat atunci când a răspuns acestei propuneri.

Ponta a arătat că discuţia pe această temă va continua “la calm” şi că se poate ajunge la o concluzie, ca în orice negociere politică.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, 23 ianuarie, că este gata să-şi depună mandatul simultan cu cei 588 de parlamentari, pentru alegeri simultane prezidenţiale şi parlamentare. Şeful statului a enunţat şi a doua condiţie pentru a demisiona, respectiv reducerea numărului de parlamentari la 300 şi trecerea şi trecerea la parlament unicameral. Pentru aceste două chestiuni este însă nevoie de revizuirea Constituţiei şi modificarea legislaţiei electorale.