Ponta îl acuză pe Băsescu de non-combat la Bruxelles

„Cred că preşedintele nu are nici legitimitatea, nici interesul în acest moment de a se mai bate pentru România. Îşi termină mandatul la anul şi am văzut că se bucură dacă…(…) a fost trist că s-a deblocat POSDRU, s-ar bucura să nu intrăm în Schengen. Sunt nişte mici, aşa, frustrări electorale. (…) Vorbim de o perioadă în care domnia sa nu va mai fi în funcţie şi nu l-am văzut să fie prea interesat de ce se întâmplă”, a spus Ponta.

 

Premierul a criticat şi atitudinea preşedintelui la negocierile privind bugetul Uniunii Europene pentru exerciţiul bugetar 2014-2020.

 

„Preşedintele la Otopeni e un leu, când ajunge acolo ( la Bruxelles – n.r.), e şi el un pisic, aşa, ca să fac comparaţia care îi place. Aici, pe aeroport, e curajos, când ajunge acolo…”, a spus primul-ministru.

 

În opinia sa, preşedintele nu ar fi trebuit să prezinte ca fiind un succes alocările de fonduri pentru România, în condiţiile în care sumele sunt mai mici decât propunerea iniţială a Comisiei Europene.

 

„Când 27 de prim-miniştri se duc acasă şi spun: atât am putut să obţinem, asta e situaţia, e o situaţie dificilă, numai tu vii şi spui am câştigat, am înfrânt, un lucru extraordinar. Nu ai cum să-i păcăleşti pe oameni, că noi o să trăim aici în 2014-2020. (…) Nu poate preşedintele Traian Băsescu să meargă la Consiliul European şi să spună: nu daţi destui bani României, pentru că în perioada 2008-2011, când era guvernul domnului preşedinte Băsescu, nu a cheltuit bani”, a afirmat Victor Ponta.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri