Ponta: Scăderea CAS nu e inclusă pentru 2013

0
Ponta: Scăderea CAS nu e inclusă pentru 2013

Ponta a spus că, pentru 2013, prioritatea zero în discuţiile cu FMI şi CE va fi reprezentată de introducerea cotei diferenţiate la producător pentru produsele agricole.

 

” Prioritatea zero pentru 2013 şi unul dintre punctele cele mai importante pe care le avem de discutat cu FMI şi CE îl reprezintă cota diferenţiată la producător pentru produsele agricole. Acolo, conform studiilor făcute de noi – trebuie să-i convingem şi pe cei de la FMI şi CE şi domnul ministru Constantin va fi foarte persuasiv în acest sens – nu se pune problema unei scăderi – vorbesc de ani, anul 2013 – al unei scăderi de încasări la bugetul statului “, a spus Victor Ponta.

 

El a arătat că după două trei luni de aplicare va fi scoasă la suprafaţă economia care în acest moment este nefiscalizată, astfel încât pe încheierea anului vor exista venituri suplimentare la buget.

 

“În plus, avem un sprijin real şi consistent pentru unul din cele două motoare de creştere economică – unul este energia, celălalt este agricultura”, a adăugat Ponta.