AcasăEconomiePopescu: În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR şi-au...

Popescu: În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR şi-au propus să îşi acopere dezastrul şi neputinţa politică, venind să spună că am fugit! Greşită abordare, de-a dreptul!

„În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR şi-au propus să îşi acopere dezastrul şi neputinţa politică prin „vorbă multă şi scandal”. După ce săptămâna trecută au depus o moţiune simplă la adresa mea, făcută în bătaie de joc, încropită pe genunchi, astăzi vin să spună că am fugit! Greşită abordare, de-a dreptul! Se pare vă pentru voi reprezentarea României la consiliul TTE, într-un context atât de dificil pe plan european, în plină criză energetică, înseamnă FUGĂ! Iar asta spune multe despre responsabilitatea de care daţi dovadă faţă de români! Era mai important să dezbatem o moţiune de câteva propoziţii, decât să particip şi să susţin poziţia României, pentru a avea politici unitare de a ieşi din criza energetică? Se pare că pentru voi era mai important asta!”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook. 

 

Ministrul Energiei a acuzat USR că nu dă doi bani pe problemele reale ale românilor.

 

„Voi nu daţi doi bani pe problemele reale ale românilor! Pentru că spre deosebire de voi, noi la Guvern ne străduim din greu să oferim tot sprijinul cetăţenilor, dar şi mediului de afaceri. Criza nu va trece doar dacă bateţi voi din picior! E nevoie de multă muncă, strategie, negocieri şi investiţii! Prin acuzaţiile aduse nu mă atacaţi doar pe mine, ci în acelaşi timp, lansaţi un atac la adresa colegilor din ministerul Energiei, al colegilor din Guvern şi, nu în ultimul rând, al colegilor voştri din Parlament, alături de care vă desfăşuraţi activitatea. Mi-aş dori să veniţi cu abordări constructive, mature şi argumentate, pentru că astfel veţi putea obţine o majoritate solidă pentru a putea adopta proiectele propuse”, a completat Popescu.

 

Pentru a doua oară în decurs de doar câteva luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fugit de la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva lui, a transmis USR, într-un comunicat de presă. Mai mult de atât, coaliţia PSD-PNL a refuzat propunerea USR ca dezbaterea moţiunii să fie reprogramată pentru ziua de miercuri. În acest fel, „moţiunea simplă depusă de USR are şanse minime să fie dezbătută în această sesiune parlamentară”, adaugă sursa citată.

 

Virgil Popescu a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa la dezbaterea din plenul de luni, de la ora 17.30, a moţiunii simple depusă de USR împotriva sa, deoarece se va afla la Luxemburg pentru a lua parte la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană. Votul pe moţiune urmează să fie dat în plenul de miercuri al Camerei.

 

Ultimele Articole