AcasăEconomiePopescu: Ne gândim la o impozitare a întregului lanţ de producţiei intermediere...

Popescu: Ne gândim la o impozitare a întregului lanţ de producţiei intermediere şi furnizare. Un intermediar de energie electrică nu ar trebui să câştige mai mult de câteva procente

„Ne gândim la o impozitare a întregului lanţ de producţiei intermediere şi furnizare. Un impozit este stabilit de Ministerul Energiei. Noi putem da consultanţă”, a afirmat ministrul Virgil Popescu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Chestionat de ce nu a fost avută în vedere această măsură mai demult, în contextul în care PSD a susţinut o astfel de abordare, Virgil Popescu a răspuns: „Probabil că nu s-a putut pune în practică”.

„PNL a susţinut tot timpul acest lucru. PNL a susţinut, evident că susţin un lucru, pentru că trebuie să fii cât mai ferm. Şi eu evident că susţin un lucru să fie corect.  Piaţa de energie electrică, în anumite zone, face profituri foarte mari. Nu poate cineva să facă profituri mari şi alţii să le plătească. După mine, un intermediar de energie electrică nu ar trebui să câştige mai mult de câteva procente. Nu văd de ce ar trebui să câştige dublu sau triplu”, a completat ministrul Energiei.

 

Ultimele Articole