AcasăGeneralPopulaţia din Shanghai a mâncat carne de la porci morţi mai mulţi...

Populaţia din Shanghai a mâncat carne de la porci morţi mai mulţi ani de zile

‘Oamenii din Shanghai habar n-au câţi porci morţi au mâncat’, afirmă patronul unui restaurant din localitatea apropiată Jiaxing, adăugând că a existat un trafic ilegal cu porci morţi între acest oraş şi Shanghai.

 

Potrivit presei locale, anii trecuţi s-a dezvoltat un adevărat comerţ ilegal practicat de grupuri infracţionale care tranşau şi vindeau carnea porcilor morţi, carnea fiind tratată cu nişte coloranţi pentru a-i disimula proasta calitate. Unele grupuri au fost descoperite de poliţie, şeful unuia dintre ele fiind condamnat recent la închisoare pe viaţă pentru procesarea şi vânzarea cărnii 78.000 de porci morţi.

 

Cum nu mai aveau cui să vândă porcii ca urmare a destructurării acestor grupuri, agricultorii s-au debarasat de porci aruncându-i în apele râului. Ei aveau posibilitatea să predea porcii autorităţilor, dar plătind echivalentul a circa 6,2 euro, sumă importantă pentru un agricultor chinez. Aşa că au preferat să-i vândă mafiilor locale la un preţ de circa 12 eurocenţi pentru fiecare jumătate de kilogram de carne.

Ultimele Articole