Poşta Română a reziliat două contracte “păguboase”, de 8 milioane euro/lună, cu Blue Air şi G4S

Secretarul de stat din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Marius Constantin Fecioru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că există în prezent circa 20 de contracte mari încheiate în anii trecuţi de Poşta Română. Iar penalizările, în cazul în care acestea erau reziliate, se ridică la circa 500 milioane euro, bani care reprezintă valoarea lor totală pe întreagă perioadă încheiată.

La rândul său, ministrul Valerian Vreme, a spus că toate contractele încheiate în perioada 2004-2008 „au îngropat” Poşta Română şi că „vom scăpa” de aceste contracte, dar că trebuie parcurşi paşii legali în acest sens.

„Fostul ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica, în prezent deputat PSD, şi Matei Brătianu, ca reprezentant al sindicatelor, astăzi deputat PSD, semnaseră în 2003 un contract colectiv de muncă valabil  timp de 15 ani. Nu o să găsiţi în Europa contracte pe 15 ani”, a spus Valerian Vreme.

Acesta a adăugat că este „cu ochii în patru pe aceste contracte care au clauze penale de reziliere încheiate de băieţii deştepţi” şi „ştiţi prea bine ce s-a întâmplat în economia românească referitor la tot felul de clauze strecurate acolo”.

Oficialii Ministerului Comunicaţiilor au precizat totodată că sunt în litigiu cu firma G4S.

Poşta Română SA este o societate comercială cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajaţi şi este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale. Acţionarii companiei sunt statul român, reprezentat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, care deţine 75% din capitalul social, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capitalul social.

Poşta Română a avut anul trecut pierderi de 116,39 milioane lei, mai mici cu 65 milioane lei faţă de pierderile din 2009, de 181,52 milioane lei, iar afacerile companiei au scăzut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliarde lei.

În ceea ce priveşte anul în curs, reprezentanţii Poştei Române estimează o uşoară creştere a cifrei de afaceri faţă de 2010, dar şi pierderi nete de 810.000 lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri