AcasăActualitatePoşta Română vrea să ştie câţi angajaţi vor pleca prin demisie sau...

Poşta Română vrea să ştie câţi angajaţi vor pleca prin demisie sau pensionare anticipată

Potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX, oficiile judeţene de poştă ar trebui să transmită numărul persoanelor care în acest an vor ieşi la pensie pentru limită de vârstă sau care intenţionează să se pensioneze anticipat ori să li înceteze contractul individual de muncă, prin demisie sau cu acordul părţilor.

 

În vederea realizării la nivel de CNPR (Compania Naţională Poşa Română – n.r.) a unor analize financiare bazate pe date reale şi ţinând cont de faptul că în cursul anului 2013 vor exista situaţii de pensionare a salariaţilor la limită de vârstă, pensionare anticipată a salariaţilor şi solicitări de încetare a contractului de muncă prin demisie sau prin acordul părţilor, vă rugăm să ne transmiteţi sub formă de machetă opţiunea personalului din subordinea dumneavoastră aflat (sau care optează) pentru una dintre variantele de mai sus”, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

 

În aceeaşi adresă se menţionează că situaţia privind opţiunile angajaţilor trebuie transmisă Companiei Naţionale Poşta Română până în 19 aprilie. Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, susţine că Poşta Română vrea să reducă timpul de lucru cu până la patru ore şi să diminueze salariile cu 25 sau 50 la sută pentru până la 6.000 de salariaţi, aceasta fiind o formă mascată de concediere colectivă.

 

Liderul sindical spune că, pentru această normare, compania a cerut date statistice care să arate volumul de operaţiuni făcute de agenţi, factori poştali şi oficiante, rezultatul acestui demers fiind înscris într-o fişă de normare pe care diriginţii oficiilor de poştă din rural şi urban au trimis-o la conducerea Poştei Române.

 

Matei Brătianu a mai spus că actuala conducere a Poştei Române a mai decis ca la oficiile poştale unde, în urma normării, a rezultat că există acoperire de prestaţii numai pentru jumătate dintre oficiante, să se reducă programul de lucru pentru toate angajatele. Matei Brătianu afirmă că, prin această reducere, conducerea companiei ar face, de fapt, concediere colectivă mascată, neplătind în felul acesta salarii compensatorii.

 

“Dacă reduce la 4.000 de salariaţi programul şi salariul este ca şi cum ar concedia 2.000 de salariaţi fără niciun leu salariu compensatoriu”, susţine Brătianu.

 

Potrivit liderului sindical, sindicaliştii vor face, în perioada următoare, acţiuni de protest în Bucureşti, dar şi în judeţele în care situaţia o va impune.

 

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali a mai spus că nu a primit niciun document referitor la normare din partea conducerii Poştei Române. “Au fost trimise numai directorilor judeţeni, care le-au dat diriginţilor“, a precizat acesta.

Ultimele Articole