„Poți fugi, dar nu te poți ascunde.” Cătălin Cherecheș, în drum spre România. Anunțul Poliției

Cătălin Cherecheș e în drum spre România. Acesta a fost extrădat de autoritățile din Germania. Fostul primar al orașului Baia Mare a fugit din România în data de 24 noiembrie 2023, prin Vama Petea, în ziua în care urma să fie ridicat de polițiști, după ce condamnarea sa la cinci ani de închisoare pentru luare de mită a rămas definitivă.

”La acest moment, urmăritul internațional din Baia Mare se află în deplasare, către România.

Acesta va fi predat de către partenerii străini unei echipe din cadrul Poliției Române, care îl va prelua de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

Acesta va fi introdus într-un penitenciar, pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Reamintim că, în urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și structurile de poliție din Germania, precum și a deciziei justiției germane, a fost aprobată predarea bărbatului către autoritățile din România.

În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, bărbatul, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată”, a transmis Poliția Română.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed