x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(8) "internet"

Povestea companiei care a schimbat lumea

Google nu mai este de mult doar un motor de căutare, ci una dintre cele mai puternice companii de tehnologie din lume. Vorbim de câștiguri de peste 20 de miliarde de dolari pe an. Asta înseamnă mai mult decât fac unele dintre cele mai puternice canale media la un loc. De exemplu, CBS, NBC, ABC și FOX nu reușesc, împreună, să egaleze încasările Google.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.10.2018, 5:42

Google este un jucător major şi în domeniul inteligenţei artificiale, unde îi are ca rivali pe Amazon, Apple şi Microsoft.

 

lex Negrea, consultant social media: Companiei Google îi datorăm o mare parte din internetul care există astăzi şi pe care ne certăm din când în când. Aşa că evoluţia a fost spectaculoasă.

 

Cătălin Striblea, Digi FM: Eu unul m-am predat la ei cu totul. Toată viaţa mea este gestionată de Google. Începând de la browser, până la toate aplicaţiile, mail.

 

Ionuţ Munteanu, WebDigital: Ei au misiunea asta să organizeze internetul, să organizeze informaţia.

Cătălin Striblea, Digi FM: Eu îmi notez totul în Google Docs şi ăla îmi dă tot felul de alerte. Traficul la fel, din aplicațiile Google. El știe totul despre mine.

 

Motorul de căutare Google a devenit cel mai bun prieten al nostru. La el apelăm de fiecare dată când avem o întrebare fără răspuns. Numele vine de la “googol”. Este de fapt un joc de cuvinte care face referire la o cifră uriașă formată dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri. Adică, 10 la puterea 100. Semnificația este strâns legată de numărul foarte mare de rezultate oferite de celebra enciclopedie online.