x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "politic"

Povestea ”ultimului furt” al PSD

Mihai Badea, președintele comitetului de inițiativă ”Fără penali în funcții publice”, povestește pe pagina de Facebook cum PSD, cu ajutorul secretarului general al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, a pus la cale ”furtul” semnăturilor strânse anul trecut pentru inițiativa de revizuire a Constituției care să le interzică celor condamnați penal să poată ajunge parlamentari sau președinte al României.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.02.2019, 9:01

Badea povestește cum joi la ora 11 dimineața a avut o întâlnire cu secretarul general al Camerei Deputaților pentru a lămuri cum se face că cele peste 900.000 de semnături care au fost depuse între 21 septembrie 2018 și 26 octombrie 2018 s-au transformat în mai puțin de 600.000 de semnături, conform notei informative prezentate miercuri Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

 

”Data limită până la care trebuia să depunem la Parlament listele atestate de primari era 22 septembrie 2018, dar cum pica într-o sâmbătă, le-am predat cu o zi mai înainte. Din cele peste 1.000.000 de semnături am adus în acea zi aproximativ 800.000, pentru că restul nu fuseseră încă atestate și returnate de primari (…) Zeci de oameni, membri ai comitetului de inițiativă și angajați ai Camerei Deputaților, au lucrat împreună până târziu în noapte pentru a verifica toate dosarele și a întocmi opisul procesului verbal de predare-primire, care s-a întins pe nu mai puțin de 158 de file. La final am insistat ca ștampilele ambelor părți să fie aplicate pe fiecare filă, atât pe exemplarul nostru, cât și pe exemplarul lor. Nu mi-am imaginat atunci cât de inspirată urma să se dovedească această idee câteva luni mai târziu”, a povestit Mihai Badea.

 

Potrivit legii, a mai explicat juristul USR, secretariatul general al Camerei Deputaților trebuia să facă trei lucruri: să-și copieze toate listele, apoi să rețină dosarele care n-au fost atestate de primari și într-un final să le trimită pe celelalte la Curtea Constituțională.

 

Articolul integral pe G4MEDIA