Țiriac dă o lovitură de 700 de milioane de euro

Astfel, Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, este şi mai bogat după tranzacţia care a fost anunţată de presa străină.

 

UniCredit va plăti pentru achiziţia pachetului de acţiuni 700 de milioane de euro, dintre care o parte cash, potrivit Reuters, care citează cotidianul italian Il Messagero.

 

Omul de afaceri Ion Ţiriac mai deţine circa 45% din capitalul Unicredit Ţiriac Bank, prin două firme, iar această tranzacţie era aşteptată de mai multă vreme.

 

Anul trecut, UniCredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net consolidat de 87,7 milioane lei (19,8 milioane euro).

 

Veniturile operaţionale consolidate s-au plasat la 1,5 miliarde lei (337,8 milioane euro) la sfârşitul anului 2013. Cheltuielile operaţionale au atins nivelul de 727 milioane lei (164,5 milioane euro), iar profitul operaţional a ajuns la 765,5 milioane lei (173,2 milioane euro). Provizioanele pentru credite au atins nivelul de 744 milioane lei (168,3 milioane euro).

 

UniCredit Ţiriac Bank a urcat pe locul al patrulea în topul băncilor din România, după mărimea activelor de anul trecut, ajungând la o cotă de piaţă de 7,6%. Banca a preluat activele de retail de la EBS România, echivalând cu 315 mil. euro.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed