Prebet Aiud cumpără 5% din acţiunile ROCA Investments cu 2,1 milioane euro

„Prebet Aiud SA informează acţionarii si investitorii că în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 4 mai 2021, Consiliul de Administraţie a decis achiziţia unui pachet de 5% la ROCA Investments (Platforma ROCA SA) concretizată la un preţ de 2,1 milioane euro”, a informat compania, pe BVB.

ROCA Investments are o valoare evaluată a companiei de 42 milioane euro, ceea ce reprezintă aproape o dublare faţă de nivelul de 22,3 milioane euro de la finalul anului 2019. Randamentul investiţiilor pentru anul 2020 este şi el în creştere, ajungând la 62%.

”Aceasta tranzacţie e o premieră în istoria ROCA din 3 motive. În primul rând sunt confirmate de piaţă atractivitatea şi validitatea modelului de busines: o formulă care se bazează pe capacitatea IMM-urilor din Romania de a genera valoare adaugată, atunci cand au alături un partener implicat. Pe de alta parte, prin preţul tranzactiei, este recunoscută evaluarea a companiilor în care ROCA deţine participatii, de 42 milioane euro. Nu în ultimul rând, ne bucură faptul ca familia ROCA s-a mărit şi la acest ecosistem pe care-l dezvoltăm se alătură noi actionaril şi astfel misiunea ROCA, aceea de a crea o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, are şi mai mulţi susţinători”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

 ROCA Investments face parte din Impetum Group.

 Pornită în urmă cu 3 ani, ROCA este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală. Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) şi  Sinteza (industrie chimică).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed