AcasăActualitatePRECIZĂRI OFICIALE despre ce se întâmplă cu Certificatul Verde după administrarea Dozei...

PRECIZĂRI OFICIALE despre ce se întâmplă cu Certificatul Verde după administrarea Dozei 3 Booster de vaccin anti-Covid-19

Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităţilor, începând de luni, când au intrat în vigoare noi restricţii.

În acest context, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut, vineri, câteva precizări în legătură cu certificatul digital generat după vaccinare.

În secţiunea de comentarii a unei postări de pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare a apărut întrebarea „după a treia doză de vaccin se schimbă ceva la certificatul digital, trebuie descărcat din nou?.”

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare.”, au răspuns reprezentanţii Ro-Vaccinare.

content-image

Într-o altă precizare se mai arată că acest certificat poate fi prezentat pentru verificare şi în format printat.

Potrivit sursei citate, persoanele care pot obţine Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

– cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România

– cele care au efectuat cel puţin o doză în România din schema completă

– cele care au efectuat schema completă într-un stat terţ (NON UE) şi sunt cetăţeni români sau membrii familiilor acestora.

Potrivit Ro-vaccinare, certificatul digital după vaccinare se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă.

„Se poate genera şi după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveţi schemă completă de vaccinare şi să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, menţionează sursa citată.

Certificatul pote fi descărcat aici.

 

Ultimele Articole