Prefectul BERBECEANU vântură ideea carantinei în București

0
4
Prefectul BERBECEANU vântură ideea carantinei în București

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, susține că sunt posibile noi măsuri, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus, însă o carantină va fi ultima variantă luată în calcul.

 

PSD a pierdut majoritatea în Senat și nu poate schimba data alegerilor parlamentare

 

”În funcție de evoluția situației epidemiologice și de propunerile făcute în Comitetul Municipal pentru Situație de Urgență, de către specialiști și instituțiile care fac parte din acesta, vor fi luate orice măsuri sunt necesare pentru protejarea sănătății bucureștenilor. Carantina, din punctul meu de vedere, reprezintă ultima masură la care vom apela”, a declarat Berbeceanu pentru G4Media.ro.

Prefectul spune că măsurile vor fi discutate în cadrul următoarei ședințe a CMSU, programată să aibă loc, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

 

Se apropie ZIUA CEA MARE. Când își preia Nicușor Dan atribuțiile

 

”Am solicitat ca toate instituțiile care au reprezentanți în CMSU să facă o analiză și să se pronunțe cu privire la necesitatea menținerii măsurilor sau eventuale noi măsuri. Toate acestea vor fi discutate în ședința CMSU, vor fi analizate cu specialiști și în funcție de asta se va lua o hotărâre. Intenționăm ca ședința CMSU să fie luni.” a mai precizat Traian Berbeceanu.

Despre măsurile luate până acum, Berbeceanu spune că ”au fost corecte, juste, impuse de gradul de contaminare ridicat, strict cu scopul de a limita răspândirea virusului și cu protejarea populației”.

Prefectul Capitalei anunță, de asemenea, o prezență și mai intensă a forțelor de ordine.

”În cea mai mare măsură, cetățenii municipiului București au înțeles să respecte măsurile luate regulile de igienă sanitară, de distanțare fizică. Facem un apel către bucureșteni să înțeleagă că măsurile sunt în sprijinul lor, să le protejeze sănătatea și îi asigurăm ca structurile de ordine sunt prezente în teren și vor fi și mai prezente în perioada următoare cu scopul de a-i proteja, nu doar în ceea ce privește ordinea publica, ci și în ceea ce privește sănătatea publica. Acolo unde vor constata că nu se respecta regulile, vom actiona cu intransigență.”