AcasăEconomiePrefectul de Timiş solicită Guvernului 130 de milioane de lei pentru termoficarea...

Prefectul de Timiş solicită Guvernului 130 de milioane de lei pentru termoficarea din Timişoara: Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară

Imediat după învestirea în funcţie, prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD), a avut discuţii cu primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, cu conducerea Colterm, dar şi cu conducerea Ministerului Energiei.

 

“Pe lângă preţul gazelor naturale şi lipsa stocurilor de cărbune, principala problemă în stabilirea oricăror relaţii extinse cu furnizorii o constituie starea de insolvenţă în care se află Colterm şi lipsa acesteia de credibilitate, consolidată în ani de zile. Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară. În acest moment singura prioritate este ca timişorenii să nu stea în frig. Am convenit cu preşedintele Alin Nica să susţinem şi la nivel politic demersul Primăriei de a cere noi sume din Fondul de Rezervă”, a afirmat prefectul Mihai Rtivoiu. 

 

Prefectura Timiş a înaintat în acest sens Guvernului o solicitare pentru promovarea unei hotărâri pentru alocarea suplimentară a sumei de 130 de milioane de lei.

 

De altfel, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a înaintat prefectului Mihai Ritivoiu, chiar vinerea trecută când acesta a depus jurământul, o solicitare prin care cere 130 de milioane de lei, pentru Colterm, pentru ca Timişoara să treacă peste acest sezon rece.

 

Colterm a mai primit în această iarnă 54 de milioane de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15 milioane pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40 la sută din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara).

Ultimele Articole