x


  • EUR
    4.8398
    USD
    4.3112
string(16) "instant-articles"

PREGĂTIȚI-VĂ! După Paşte va creşte numărul de furturi şi tâlhării

Infracţionalitatea o să crească după Sărbătorile Pascale. Este avertismentul poliţiştilor. În acelaşi timp, ministrul Afacerilor Interne îi avertizează pe infractorii care revin în ţară din toate colţurile Europei că sunt evidenţiaţi într-o bază de date specială, iar dispozitivele poliţiei au fost majorate.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.04.2020, 23:46

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, este de părere că scăderea infracţionalităţii în timpul stării de urgenţă este numai o primă fază. „După ce numărul infractorilor români care se întorc din Occident va creşte şi după ce aceştia îşi vor lichida resursele finaciare, vom ajunge în faza a doua. În jur de 20-25 aprilie, estimăm noi, va creşte numărul infracţiunilor.

 

Pe respectivii indivizi nu îi interesează avertismentele. Mai ales când nu au ce mânca. O parte dintre ei chiar vor specula această stare de urgenţă fiindcă, în urma restricţiilor de circulaţie, vor exista mai puţine persoane care îi pot vedea când săvârşesc infracţiunea, vor exista mai puţini potenţiali martori.

 

Ne vom confrunta cu spargeri de magazine, furturi şi, foarte grav, tâlhării. În mediul rural vom avea cazuri în care infractorii vor intra peste oamenii bătrâni în case, îi vor lega şi îi vor bate pentru a spune unde au bunurile de valoare sau banii. Din păcate, mă tem că vor fi şi tâlhării urmate de moartea victimei, pentru că la ţară sunt mulţi bătrâni care stau în locuinţe izolate”, spune Dumitru Coarnă.

 

Pe de altă parte, sindicalistul susţine că, cel mai probabil, vor fi înregistrate şi infracţiuni produse de persoane fără antecedente. „Foarte multe persoane au fost trimise în şomaj, dar avem şi oameni care poate lucrau cu ziua sau la negru, şi acum au rămas fără venituri. Vor exista şi oameni care, efectiv de foame, din păcate, se vor decide să fure”, a precizat Dumitru Coarnă.