Preluările de companii britanice au atins în acest an cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, în funcţie de valoare

0
29
Preluările de companii britanice au atins în acest an cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, în funcţie de valoare

Valoarea totală a preluărilor din Marea Britanie în cele şapte luni ale anului a fost de 198 miliarde de dolari, reprezentând o creştere de peste trei ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, care a inclus debutul pandemiei de Covid-19.

Tranzacţiile care au implicat o ţintă britanică de preluare au totalizat 34,9 miliarde de dolari în iulie, cu 5% mai puţin decât în ​​iunie, dar de peste şapte ori valoarea în iulie 2020.

Creşterea a coincis cu revenirea peste aşteptări a economiei britanice în urma crizei coronavirusului şi reducerea incertitudinilor legate Brexit, după ieşirea din Uniunea Europeană.

Companiile britanice au fost relativ ieftine în comparaţie cu rivalii SUA atunci când au fost evaluate în funcţie de raportul preţ-câştiguri, arată datele Refinitiv.

Unul dintre membrii FTSE 250 ar putea fi pe cale să plece după ce compania de apărare şi din sectorul aerospaţial Meggitt a fost de acord cu o ofertă de preluare de 6,3 miliarde de lire sterline (8,77 miliarde de dolari) primită luni din partea rivalei americane Parker-Hannifin.

Al patrulea cel mai mare grup britanic de supermarketuri, Morrisons, a fost de asemenea de acord să fie cumpărat la acelaşi preţ de grupul Fortress deţinut de Softbank şi ar putea primi încă o contra-ofertă de la CD&R.

“Interesul pentru preluări din Marea Britanie îşi menţine ritmul, cu încă o companie din FTSE 250 care a primit o ofertă”, a declarat directorul firmei de investiţii AJ Bell, Russ Mold, după ce Meggitt a recomandat acţionarilor că accepte preluarea.

Acesta a mai spus că “acţiunile din Marea Britanie au fost considerate mult timp ieftine, iar evoluţia din acest an a fuziunilor şi achiziţiilor arată că investitorii din străinătate au în sfârşit suficientă încredere pentru a profita de oportunităţi, după ce ani de zile au arătat puţin interes pentru piaţă”.

Un acord încheiat în prima jumătate a anului 2021, care a contribuit la creşterea fuziunilor şi achiziţiilor, a fost achiziţia de 11 miliarde de dolari a Western Power Distribution, cea mai mare afacere de distribuţie a energiei electrice din Anglia, de către National Grid.