x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(10) "invatamant"

PREMIERĂ în învățământul tehnic superior: Mihnea Costoiu, ales în conducerea CESAER

Premiera in invatamantul tehnic superior romanesc – Rectorul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, domnul Mihnea Costoiu, ales director al Board-ului Conferintei universitatilor tehnice din Europa – CESAER.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.12.2018, 15:26

Este pentru prima data in istoria invatamantului superior tehnic romanesc cand un rector este ales director in boardul celei mai prestigioase asociatii a universitatilor de inginerie din Europa – CESAER.

 

CESAER cuprinde cele mai importante institutii de invatamant superior tehnic din Europa, fiind infiintata in urma cu 26 de ani.

 

Zilele acestea rectorul UPB, domnul Mihnea Costoiu, a participat la prima reuniune a boardului asociatiei, desfasurata la Universitata Stratchlyde din Glasgow, Scotia.

 

Reuniunea s-a concentrat pe realizarea unui Manifest, adresat societatii europene, actorilor economici, politici, sociali, care subliniaza necesitatea implicarii universitatilor in mecanismul evolutiei societatii.

 

In cadrul acestui Manifest, domnul rector Mihnea Costoiu a propus initierea unui exercitiu de calculal costurilor pe care le implicaprogramele de educatie STEAM (Sciences, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) la nivel national. Ca mecanism de suport, domnul Mihnea Costoiu sustine demararea uneicampanii politice care are drept scop alocarea unui procent semnificativ mai mare din PIB pentru invatamantul superior, care sa fie investit in educatie pentru perioada 2018-2019.

 

Mai mult, rectorul UPB a subliniat necesitatea colaborarii membrilor asociatiei CESAER cu mediul de afaceri si sectorul industrial pentru obtinerea unor rezultate tangibile la nivel economic si social. In cadrul acestui parteneriat, vectorul fundamentaleste reprezentat de dezvoltarea competentelor profesionalerelevante pentru secolul XXI.

 

In urma aplicatiei depuse in anul 2016, UPB a fost selectata sa organizeze Conferinta anuala CESAER, in octombrie 2018, fiind pentru prima data cand o universitatea romaneasca gazduieste aceasta conferinta.

 

Conferinta CESAER va face parte din seria de evenimente care va marca anul acesta implinirea a 200 de ani de existenta a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti.