x


  • EUR
    4.7621
    USD
    4.2658
string(7) "politic"

Premierul Dăncilă a vorbit la telefon cu președintele Klaus Iohannis și anunță că sesizează CCR

Guvernul va sesiza, vineri, Curtea Constituțională, după ce Viorica Dăncilă s-a consultat cu liderul PSD la Parlament. Cei doi au discutat despre sesizarea împotriva preşedintelui cu privire la un posibil conflict în condițiile în care Iohannis amână decizia în cazul celor doi miniştri propuşi de coaliţie, iar PSD a anunţat că nu mai tolerează întârzierea.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.12.2018, 17:15

„L-am sunat pe domnul preşedinte să văd ce se va întâmpla, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului UE. Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează. Până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie. Deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la CCR, pentru că avem o preşedinţie de preluat şi nu este de joacă cu aceste lucruri”, a declarat premierul Viorica Dăncilă după ce a ieșit din biroul lui Liviu Dragnea.

 

„Preşedintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare. Dacă îmi dădea o dată, vă spuneam. Da, mâine vom sesiza CCR”, a adăugat premierul.

 

Întrebată dacă a trimis la Cotroceni demisiile miniştrilor Paul Stănescu şi Lucian Şova, premierul a spus că da.

 

„Săptămâna trecută, luni cred. Mâine, demisia ministrului Transporturilor Lucian Şova împlineşte 15 zile. Am cerut acum toate informaţiile să vedem care este situaţia”, a spus Dăncilă.