AcasăGeneralPremierul francez: Franţa exclude exploatarea gazelor de şist. Ponta: Asta cu gazele...

Premierul francez: Franţa exclude exploatarea gazelor de şist. Ponta: Asta cu gazele de şist n-o mai traducem

Premierul francez a răspuns astfel unei întrebări pe tema gazelor de şist care i-a fost adresată de jurnalişti francezi în conferinţa de presă susţinută, joi, împreună cu Ponta.

 

 

“Poziţia Guvernului francez este extrem de clară. Preşedintele Republicii şi eu am declarat deja în numeroase ocazii (..) că este clar exclusă exploatarea gazelor de şist în Franţa, în prezent, şi nu a fost dată nicio autorizaţie în acest sens”, a afirmat Ayrault.

 

 

Ayrault a adăugat că Guvernul de la Paris are o strategie de tranziţie energetică şi că gazele de şist nu intră în discuţie pentru această strategie.

 

 

“Obiectivul nostru este să reducem consumul de energie şi în particular de energie bazată pe combustibili fosili”, a mai spus premierul francez, precizând că Guvernul de la Paris va investi masiv în energia regenerabilă.

 

 

Având în vedere că era vorba de ultimul răspuns din cadrul conferinţei de presă, cei doi premieri s-au grăbit să plece, însă presa română a solicitat traducerea răspunsului premierului francez.

 

 

“Asta cu gazele de şist nu mai traducem, da?!”, a replicat, însă, la solicitare, râzând, premierul Ponta.

Ultimele Articole