Premierul microbist Marcel Ciolacu vine cu o nouă strategie de investiții în fotbalul românesc

Marcel Ciolacu anunță măsuri esențiale pentru dezvoltarea fotbalului românesc.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat în cadrul unei ședințe de guvern adoptarea unei noi strategii de investiții menită să impulsioneze fotbalul românesc. Această decizie vine în urma performanței remarcabile a echipei naționale la Euro 2024, care a stârnit un val de emoție și mândrie națională.

Investiții în academii de fotbal:Aprobăm un memorandum prin care finanțăm academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de FRF

Ciolacu a subliniat importanța creării unei resurse constante de tineri talentați pentru echipa națională, anunțând aprobarea unui memorandum care prevede finanțarea academiilor de fotbal publice și private din bugetul de stat, pe baza clasificării realizate de Federația Română de Fotbal (FRF).

„După performanța de la Euro 2024, este crucial să facem pași concreți pentru a asigura o sursă constantă de tineri valoroși pentru națională. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanțăm academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de FRF. Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”, a declarat premierul.

România a obținut o calificare istorică în optimile de finală aleUEFA EURO 2024, terminând prima în grupa sa
România a obținut o calificare istorică în optimile de finală aleUEFA EURO 2024, terminând prima în grupa sa

Gică Hagi, modelul de urmat pentru actuala guvernare

Premierul microbist Marcel Ciolacu a evidențiat succesul Academiei de Fotbal de la Constanța, fondată de Gică Hagi și Gică Popescu, ca sursă de inspirație pentru noua strategie guvernamentală. „Singura condiție este ca finanțarea să fie destinată exclusiv copiilor și juniorilor. Modelul implementat de Gică Hagi și Gică Popescu la Academia de la Constanța a produs mulți jucători pentru actuala națională. Trebuie să recunoaștem și să multiplicăm acest exemplu la nivel național!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed