AcasăEconomiePremierul Nicolae Ciucă cere dinamizarea ritmului de lansare a apelurilor şi ghidurilor...

Premierul Nicolae Ciucă cere dinamizarea ritmului de lansare a apelurilor şi ghidurilor de proiecte din PNRR: Toate ministerele trebuie să depună eforturile necesare pentru a implementa reformele asumate

Potrivit Executivului, în cadrul reuniunii, au fost prezentate elementele de dialog cu Comisia Europeană realizate după depunerea de către ţara noastră a primei cereri de plată aferente PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro.

 

”Cu acelaşi prilej, participanţii au prezentat stadiul procedurilor de validare a jaloanelor şi ţintelor asumate pentru trimestrul I al acestui an. Totodată, a fost evaluat stadiul implementării măsurilor necesare pentru îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor cu termen de realizare în trimestrul al doilea”, se arată în comunicatul oficial. 

 

Premierul Nicolae Ciucă a cerut dinamizarea ritmului de lansare a apelurilor şi ghidurilor de proiecte din PNRR.

 

“Guvernul a lansat deja o serie de programe de finanţare, în domenii precum dezvoltarea comunităţilor locale, educaţie, energie, cultură. Anul acesta România are şansa de a folosi 10 miliarde de euro din PNRR, din prefinanţări şi cereri de plată. Toate ministerele trebuie să depună eforturile necesare pentru a implementa reformele asumate, dar să şi atragă banii europeni conform programărilor. Alături de programele operaţionale şi cele naţionale, vom genera, astfel, mecanismul necesar dezvoltării economice şi modernizării ţării”, a declarat şeful Executivului.

Ultimele Articole