AcasăPoliticPremierul Nicolae Ciucă: ”Este minunată emoţia pe care o trezesc în noi...

Premierul Nicolae Ciucă: ”Este minunată emoţia pe care o trezesc în noi reuşitele oricărui român”

Cu ocazia Zilei Naționale a României, premierul Nicolae Ciucă a făcut mai multe declarații emoționante adresate cetățenilor țării noastre.

Nicolae Ciucă spune că este minunată emoţia pe care o trezesc în noi reuşitele oricărui român şi reuşitele naţionale. Totodată, el a reamintit că astăzi se împlinesc 104 ani de la cel mai important moment al istoriei noastre ca naţiune.

„Este sărbătoarea unităţii poporului şi a statului român, moştenire de preţ a întregii naţiuni române. Astăzi, se împlinesc 104 ani de la cel mai important moment al istoriei noastre ca naţiune, când la Adunarea Naţională de la Alba Iulia, reprezentanţii tuturor provinciilor istorice româneşti au decis în unanimitate Marea Unire necondiţionată şi pentru totdeauna cu Regatul României. Acel moment memorabil născut printr-o puternică mobilizare politică şi socială a înaintaşilor noştri, care au dus la împlinire visul de unitate naţională, reprezintă şi fundamentul României în care trăim generaţiile de astăzi”, a afirmat Nicolae Ciucă.

„Naţiunea română este rezultatul evoluţiei istorice”

Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă susține că Unirea de la 1 Decembrie 1918 a fost precedată de alte evoluţii esenţiale pentru formarea națiunii noastre.

“Naţiunea română este rezultatul evoluţiei istorice, statul român modern este rezultatul naţiunii ca produs istoric. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a venit firesc după multe alte evoluţii esenţiale pentru întregirea naţiunii române: opera marilor cărturari ai Şcolii Ardelene, mişcarea de eliberare de sub domniile fanariote, efervescenţa mişcărilor revoluţionare din 1848, curajul celor două Principate Române de a se uni într-un singur stat la 24 ianuarie 1859, câştigarea independenţei în 1877 şi, cel mai important, jertfa de sânge a poporului român care şi-a câştigat dreptul la autodeterminare în Primul Război Mondial”, a menţionat premierul.

Totodată, Nicolaie Ciucă consideră că tot ce a făurit bun România modernă a fost atunci când poporul şi elitele sale au avut împreună un obiectiv naţional major.

„Odată cu Marea Unire, poporul român şi-a câştigat dreptul la autodeterminare, un act de dreptate binevenit al istoriei noastre. Tot ce a făurit bun România modernă a făurit prin unitatea de voinţă, când poporul şi elitele sale au avut împreună un obiectiv naţional major. Poporul, teritoriul şi suveranitatea au rămas de atunci pilonii de bază ai statului român. Oricât de grele au fost încercările istoriei, poporul român a rezistat şi s-a dezvoltat, prin unitate. Împreună, românii şi-au apărat teritoriul şi suveranitatea. Împreună au alungat regimurile totalitare care ne-au întunecat istoria timp de jumătate de secol. Ne bucurăm astăzi de statutul de membru al Uniunii Europene, aliat respectat şi de încredere al NATO şi de parteneriate strategice cu alte state care împărtăşesc valorile democraţiei şi statului de drept”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Premierul are încredere în noua generație

La final, Nicolae Ciucă a mai spus și că că actuala generaţie poate continua ceea ce au început înaintaşii noştri şi poate face faţă cu bine provocărilor actuale.

„Dragi români, este minunată emoţia pe care o trezesc în noi reuşitele oricărui român şi reuşitele noastre ca naţiune. Să fim mândri că suntem români cred că poate reprezenta un obiectiv de suflet al tuturor şi putem reuşi acest lucru susţinând eficienţa instituţională, dezvoltarea economiei şi a nivelului de trai, pentru ca toţi românii să se simtă bine acasă, într-o Românie ferm ancorată pe axa de dezvoltare occidentală. Cu gândul la exemplul de unitate al înaintaşilor noştri, pe care îi cinstim pentru grija pe care au avut-o pentru viitorul naţiunii, am încredere că putem continua ceea ce ei au început şi să facem faţă cu bine provocărilor actuale. La Mulţi Ani, România! La Mulţi Ani, tuturor românilor, din ţară şi din afara graniţelor!”, a mai declarat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.