x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "politic"

Premierul Viorica Dăncilă a mințit. Vaticanul infirmă vizita Papei Francisc în România

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după întâlnirea cu Papa Francisc, că Suveranul Pontif va veni în România, vizita urmând să aibă loc la începutul anului viitor. Varicanul dezminte însă această informaţie şi transmite că un anunţ despre o eventuală vizită va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican şi Preşedinţia României.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.05.2018, 21:37 | Actualizat: 11.05.2018, 21:37

„Nunțiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac pentru presă o precizare: Când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României. Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită”, anunţă Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

 

 

Mai mult, nici în comunicatul de presă oficial, emis de Vatican, nu se precizează nimic despre vreo vizită a Papei Francisc.

 

 

„Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România. Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3. Dăncilă a mai precizat că discuţiile cu Papa Francisc au durat 45 de minute, informație pe care presa din Italia a contrazis-o. Jurnaliștii italieni au scris că întrevederea dintre Dăncilă și Papa Francisc a durat aproximativ 25 de minute.