AcasăActualitatePreotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat când lovește o femeie. Poliția...

Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat când lovește o femeie. Poliția anchetează cazul 

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, apare pe o filmare lovind o femeie în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași.

Contactați de Libertatea, reprezentanții IPJ Iași spun că incidentul a avut loc miercuri seară, iar două femei au depus deja plângere, acuzând că au fost agresate de preot.

În imaginile intrate în posesia ziarului Libertatea, apar mai multe persoane în curtea Mănăstirii Vlădiceni, la finalul unei slujbe, într-o ceartă generalizată. La un moment dat, se observă cum părintele se apropie de o femeie din spate, pe un fundal generalizat de vociferări, și o lovește cu pumnul sau palma dreaptă, femeia căzând la pământ.

În 2020, în timpul pandemiei de coronavirus, părintele Calistrat Chifan a cerut ca toți credincioșii să participe la slujba de Înviere, în ciuda interdicțiilor.  Biserica Ortodoxă s-a delimitat atunci de discursul preotului.

”În contextul stării de urgență instituită în România pentru protejarea sănătății cetățenilor și stoparea extinderii actualei epidemii, orice mesaj contrar celui oficial oferit de Patriarhia Romana, orice mesaj incitator la încălcarea reglementărilor fixate de autoritățile abilitate, inclusiv de cele ecleziastice, este unul care NU reprezintă Biserica Ortodoxă Română”, se preciza într-un punct de vedere al BOR remis redacției G4Media.ro.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.