AcasăGeneralPreotul Tănăsescu: „Când Untold ia bani publici de la primării, se fac...

Preotul Tănăsescu: „Când Untold ia bani publici de la primării, se fac licitaţii publice?” A venit și replica

Unul dintre cei mai vizibil preoţi în mass-media, Eugen Tănăsescu, s-a întrebat pe Facebook dacă festivalurile Untold şi Neversea fac licitaţii publice când iau bani publici de la primării. Directorul de comunicare al festivalurilor, Edy Chereji i-a răspuns prelatului.

„Am un lipsus: Când Untold-ul şi Neversea-ul iau bani publici de la primării, se fac licitaţii publice?”, a scris preotul Eugen Tănăsescu pe Facebook făcând aluzie la investigaţia Recorder – „Marele Alb” care arăta cum erau atribuite contractele de construire şi renovare de biserici din bani publici unor firme „prietene”, fără licitaţii publice.

Replica a venit de la Edy Chereji, directorul de comunicare al celor două festivaluri, care a precizat că evenimentele respective nu primesc bani publici: „Laudat fie numele Domnului, Părinte! Aş vrea doar să vă aduc o clarificare la dilema dvs: UNTOLD-ul şi NEVERSEA-ul nu iau bani publici, deoarece noi ne finanţăm toate proiectele din fonduri private! Adică din biletele pe care le cumpără oamenii la evenimentele noastre, din susţinerea pe care o avem de la partenerii comerciali (sponsorii) şi din veniturile pe care le obţinem din vânzările food&drink (mâncare de post sau de dulce, băuturi răcoritoare sau alcoolice). În speranţă că am adus linişte şi împăcare sufleteasca cu aceasta lămurire, mai rămâne de clarificat doar speţă lipsus vs lapsus. Doamne ajuta!”, a scris Chereji.

Festivalul Untold a fost finanţat din bani publici în primul an de organizare – 2015 – cu suma de circa 400.000 de euro de către Primăria Cluj-Napoca.

Ultimele Articole