AcasăEconomiePreşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că sancţiunile UE...

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că sancţiunile UE vor limita accesul Rusiei la pieţele financiare

Şefa executivului UE a subliniat răspunsul Uniunii la decizia preşedintelui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa regiunilor separatise Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei şi de a desfăşura trupe în acele teritorii.

 

„Acest pachet solid conţine o serie de măsuri calibrate. Este un răspuns clar la încălcările dreptului internaţional de către Kremlin”, a precizat von der Leyen.

 

Noul pachet include sancţiuni care „vizează direct persoanele şi companiile implicate în aceste acţiuni”, precum şi „băncile care finanţează aparatul militar rus şi contribuie la destabilizarea Ucrainei”, a adăugat ea.

 

„Limităm capacitatea guvernului rus de a strânge capital pe pieţele financiare ale UE. Vom îngreuna pe cât posibil continuarea acţiunilor agresive din partea Kremlinului”, a spus von der Leyen.

 

Preşedinta UE a mai comunicat că statele membre UE au ajuns la un „acord politic” cu privire la sancţiunile impuse, iar acum vor putea „finaliza rapid” pachetul.

 

UE va interzice, de asemenea, comerţul cu regiunile separatiste, potrivit preşedintei Comisiei.

 

În finalul declaraţiilor, Von der Leyen a emis şi un avertisment către Kremlin.

 

„Acţiunea noastră de astăzi este un răspuns la comportamentul agresiv al Rusiei. Dacă Rusia continuă să escaladeze această criză pe care a creat-o, suntem gata să răspundem cu măsuri suplimentare. Uniunea Europeană este unită şi acţionează rapid”, a conchis ea.

Ultimele Articole