AcasăEconomiePreşedintele ANAF, despre modificările la Codul Fiscal discutate în coaliţie: Trebuie să...

Preşedintele ANAF, despre modificările la Codul Fiscal discutate în coaliţie: Trebuie să creştem încasările cu 0,5 puncte procentuale, undeva la 11 sau 12 miliarde de lei, aproape 1% din PIB, cam aici este ţinta

Despre modificările la Codul Fiscal modificări, Lucian Heiuş a precizat că ”nu neapărat se vor întâmpla nişte creşteri spectaculoase de taxe”.

”Am participat la discuţiile care au fost pentru creşterea accizei la tutun şi a fost o creştere acceptată de către industrie, s-a negociat cu producătorii un calendar de creştere a accizelor, nu a fost ceva impus. Ea trebuia să intre în vigoare de la 1 iulie, nu cred că se mai poate pentru că nu a intrat actul normativ”, a precizat şeful ANAF. 

Lucian Heiuş a mai spus că prin PNRR trebuie să atingem nişte ţinte, jaloane.

”Prin modificări fiscale trebuie să creştem încasările cu 0,5 puncte procentuale. Din ceea, ce au declarat preşedinţii partidelor care formează coaliţia, aceste modificări, ajustări le-aş numi eu, sunt undeva la 11 sau 12 miliarde de lei, aproape 1% din PIB, cam aici este ţinta pe care se va merge”, a afirmar el.

Şeful ANAF a arătat că sunt multe exemple care au apărut în spaţiul public în privinţa acestor ajustări pe TVA. 

”Era absurd, dacă cumpăr pâine de la supermarket TVA-ul era 9%, dacă mă duc la restaurant sau fast- food cumpăr o felie de pâine, este cu 5%. Este normal să le duci la 9%, cred că este un lucru de bun simţ. Avem cote reduse la TVA, 9% la proteze medicale, 9% la medicamente. De ce să am la sucuri carbogazoase?”, a mai explicat el. 

 

Ultimele Articole