x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "externe"

Președintele Chinei propune coduri de bare pentru toți oamenii de pe planetă

Președintele Xi Jinping a vorbit la summitul G20 despre un astfel de cod (QR) recunoscut la nivel global care ar conține informații despre sănătatea fiecăruia.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.11.2020, 14:36

Liderul chinez crede că această variantă este cea mai bună soluție atât pentru călătorii cât și pentru comerțul internațional.

 

Vlad Voiculescu îl atacă pe Orban: A modificat abuziv, prostesc și iresponsabil Codul Administrativ

 

În trecut, tentativele de a introduce pașapoarte de sănătate sau alte metode de supervizare a felului în care călătoresc oamenii au fost criticate dur.

 

Codurile sunt utilizate pe scară largă în China, rămâne de văzut când vor ajunge și în alte părți ale lumii.

 

Poşta va livra la domiciliu permisele de conducere şi certificatele de înmatriculare ale maşinilor

 

Adresându-se summit-ului virtual G20, Xi a declarat că un mecanism global care implică recunoașterea reciprocă a certificatelor de sănătate, inclusiv a rezultatele testelor ARN sub formă de coduri QR, ar putea fi utilizat pentru a permite călătoriile transfrontaliere.

„Sperăm că mai multe țări se vor alătura acestui mecanism. Trebuie să standardizăm în continuare politicile și să stabilim piste rapide pentru a facilita fluxul ordonat de persoane”, a declarant președintele Chinei.

Propunerea face parte din sugestiile Chinei cu privire la ceea ce ar trebui făcut pentru a învinge pandemia. Xi a repetat, de asemenea, că țara lui este dispusă să împartă vaccinurile sale cu restul lumii.

 

Codurile QR sunt coduri de bare care dețin informații ce pot fi scanate și citite de smartphone-uri. Ele sunt utilizate pe scară largă în China, dar nu este clar dacă alte țări ar putea sau ar opta pentru un astfel de system, ca o modalitate de testare și de urmărire a oamenilor. Țările au reguli diferite de carantină și de intrare pentru pasagerii străini, ceea ce fac dificile călătoriile transfrontaliere.