x


  • EUR
    4.7509
    USD
    4.1988
string(7) "politic"

Preşedintele Comisiei Europene, mesaj tranșant pentru Dăncilă: Reveniți la un discurs politic normal

În cadrul întrevederii cu premierul Viorica Dăncilă la Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a spus acesteia să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva Președinției Consiliului UE. Mesajul nu s-a regăsit în comunicatul Executivului despre ceea ce s-a discutat la întrevederea celor doi oficiali.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2018, 10:43

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu vicepreşedintele Frans Timmermans, responsabil cu statul de drept.

 

 

„Președintele Juncker și doamna Dăncilă s-au concentrat pe discuția asupra pregătirii Președinției române a Consiliului UE din în prima jumătate a anului 2019, care va veni într-un moment important pentru Uniunea Europeană. De asemenea, ei au discutat propunerea Comisiei privind bugetul UE, îmbunătățiri privind fondurile structurale și politica economică. (…) Președintele Juncker a încurajat-o pe prim-ministru să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva Președinției Consiliului UE”, a declarat, pentru HotNews.ro, Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

 

 

„În ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pe justiție, președintele Juncker a subliniat că Comisia continuă să monitorizeze evoluțiile din țară și a insistat asupra faptului că este esențial să nu se renunțe la progresele înregistrate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CE.