AcasăEconomiePreşedintele gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce a...

Preşedintele gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganov, a murit după ce a căzut de la fereastra spitalului – presa rusă

Ravil Maganov a murit la Spitalul Clinic Central, situat în vestul Moscovei, potrivit oficialilor spitalului şi forţelor de ordine.

”Incidentul a avut loc în jurul orei 07.00, ora Moscovei, la Spitalul Clinic Central… Bărbatul a căzut pe fereastră de la etajul şase şi a murit în urma rănilor”, a declarat o sursă pentru TASS.

Lukoil a confirmat decesul lui Maganov într-o declaraţie publicată pe site-ul oficial, în care preciza doar că directorul a murit ”în urma unei boli grave” şi nu a făcut nicio menţiune despre cădere.

”Regretăm profund să anunţăm că Ravil Maganov, preşedintele Consiliului de Administraţie al PJSC LUKOIL, a încetat din viaţă în urma unei boli grave”, se arată în comunicat.

”Ravil Maganov a contribuit enorm la dezvoltarea nu numai a companiei, ci şi a întregului sector de petrol şi gaze din Rusia”, mai scrie în comunicat.

O sursă a forţelor de ordine a spus că omul de afaceri ”cel mai probabil s-a sinucis”, conform RIA Novosti.

”Da, putem confirma faptul (decesul). Autorităţile din cadrul anchetei se află la faţa locului pentru a stabili cauzele incidentului”, a mai declarat sursa, potrivit RIA Novosti.

Cel puţin cinci oameni de afaceri ruşi importanţi s-au sinucis de la sfârşitul lunii ianuarie şi până în prezent.

Compania Lukoil a apărut pe paginile ziarelor la începutul lunii martie, după ce a condamnat invazia Rusiei în Ucraina.

”Consiliul de administraţie al LUKOIL îşi exprimă prin prezenta îngrijorarea cea mai profundă cu privire la evenimentele tragice din Ucraina. Solicitând încetarea cât mai curând a conflictului armat, ne exprimăm sincera empatie faţă de toate victimele, care sunt afectate de această tragedie”, se arată într-un comunicat al consiliul de administraţie pentru acţionari, personal şi clienţi, publicat pe 3 martie.

”Susţinem cu tărie o încetare a focului de durată şi o soluţionare a problemelor prin negocieri serioase şi diplomaţie”, mai sublinia declaraţia.

Lukoil produce peste 2% din ţiţeiul mondial şi are peste 100.000 de angajaţi.

 

 

 

Ultimele Articole