AcasăEconomiePreşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă Programul strategic de dezvoltare...

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internaţional Henri Coandă

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare privind modificarea anexei nr. 11 la Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă privind modificarea anexei nr. 11 la Ordonanţa Guvernului nr. 64/1999 pentru aprobarea Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Programul strategic de dezvoltare este „necesar pentru realizarea unei infrastructuri aeroportuare care să asigure procesarea traficului de pasageri şi cargo, în condiţii de calitate şi siguranţă”, arată actul normativ iniţiat de către Guvern.

Legea promulgată de preşedintele Iohannis amână implementarea etapei din Programul strategic din lipsă de fonduri.

În documentaţia înaintată de către Executiv este prevăzut un termen de finalizare a lucrărilor în anul 2028. Guvernul argumentează că această decalare a lucrărilor cu şase ani va împiedica apariţia unui blocaj în dezvoltarea pe termen lung a infrastructurii aeroportului Henri Coandă.

Ultimele Articole