AcasăEconomiePreşedinţia ucraineană anunţă o continuare a contra-ofensivei după ”referendumurile” de anexare, cere...

Preşedinţia ucraineană anunţă o continuare a contra-ofensivei după ”referendumurile” de anexare, cere o creştere a livrărilor de armament şi scoaterea tuturor băncilor ruseşti din Swift

Un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, îndeamnă din nou Occidentul să impună sancţiuni Rusiei şi să creacă livrările de armament către Ucraina.

Practic, nu se schimbă nimic, pentru că Rusia ”ocupă deja aceste teritorii”, iar Guvernul ucrainean este angajat în ”eliberarea” acestor, declară el BBC.

”Cred că următorul pas al Ucrainei este să intensifice procesul de negociere cu partenerii noştri internţaionali în vederea creşterii livrării unui anumit tip de armament, inclusiv rachete cu o anumită rază de acţiune, care să ne permită să distrugem depozite ruseşti de armament în Crimeea, de pe teritoriul căreia sunt aduse în Ucraina”, declară Mihailo Podoliak.

”Le sugerăm, clar, partenerilor noştri să intensifice presiunile sancţiunilor (impuse Rusiei) şi, de exemplu, să scoată toate băncile ruseşti cheie din programul SWIFT, adică să facă cu adevărat de nesuportat sancţiunile impuse Federaţiei ruse”, declară el.

Ultimele Articole