AcasăEconomiePreţul petrolului Brent s-a menţinut joi aproape de 85 de dolari pe...

Preţul petrolului Brent s-a menţinut joi aproape de 85 de dolari pe baril

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 18 cenţi, sau cu 0,2%, până la 84,52 dolari pe baril, până la 1133 a.m. ET (1634 GMT), după o creştere de 4,7% marţi şi miercuri.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, au scăzut cu 16 cenţi, sau cu 0,2, la 82,48 dolari pe baril, după ce au urcat cu 5,6% în ultimele 2 zile.

”Datele privind inflaţia preţurilor de producţie din SUA au venit la fel de fierbinţi ca în ultima lună şi ar putea pune presiune asupra Rezervei Federale (Fed) pentru a controla economia, fiind un posibil obstacol pentru preţurile ţiţeiului şi susţinând dolarul”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital Management din New York, numindu-le ”factori uşor îngrijoratori”.

Preţurile petrolului evoluează, de obicei, invers faţă de dolarul american, un dolar mai puternic făcând mărfurile mai scumpe pentru cei care deţin alte valute.

Kilduff a spus că unele vânzări au fost legate de marcarea profiturilor de către investitori, după câştigurile puternice recente.

Ultimele Articole