AcasăEconomiePreţurile petrolului au consemnat vineri cea mai slabă evoluţie din ultimul an,...

Preţurile petrolului au consemnat vineri cea mai slabă evoluţie din ultimul an, coborând la cele mai reduse niveluri din ultimele două luni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat joi că noua variantă a Covid-19 ar putea avea o rezistenţă mai mare la vaccinuri din cauza mutaţiilor sale, deşi a subliniat că sunt necesare investigaţii suplimentare.

Preţul petrolului WTO, de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 11,8%, sau cu 9,28 dolari, la 69,15 dolari pe baril, înregistrând cea mai slabă evoţie zilnică după aprilie 2020.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 10,5%, sau cu 8,66 dolari, la 73,56 dolari pe baril.

Ambele contracte sunt pe care să înregistreze a cincea evoluţie săptămânală negativă, pentru prima oară din martie 2020.

Reducerea călătoriilor şi posibilele noi restricţii ar putea afecta cererea, chir într-o perioadă în care oferta urma să crească.

Comisia Europeană a cerut restricţionarea călătoriilor în şi din statele afectate de noua variantă africană a coronavirusului, iar unele ţări, precum Germania, au luat deja măsuri.

Marţi, administraţia Biden a anunţat planuri de a elibera 50 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice ale Statelor Unite.

Ultimele Articole