AcasăEconomiePreţurile petrolului au crescut luni cu 2%, susţinute de temerile legate de...

Preţurile petrolului au crescut luni cu 2%, susţinute de temerile legate de aprovizionare şi de o scădere a dolarului american

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent pentru luna septembrie au crescut cu 1,95 dolari, sau cu 1,9%, la 105,15 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2 dolari, sau cu 2,1%, la 96,70 dolari pe baril.

”Un dolar american uşor mai slab şi pieţele de acţiuni în îmbunătăţire susţin petrolul”, a spus analistul pentru piaţa petrolului de la UBS Giovanni Staunovo.

Contractele futuresale petrolului au fost volatile în ultimele săptămâni, presate de îngrijorarea că creşterea ratelor dobânzilor ar putea limita activitatea economică şi, astfel, ar putea reduce creşterea cererii de combustibil, dar susţinută de oferta strânsă, mai ales după invadarea Ucrainei de către Rusia şi sancţiunile occidentale împotriva Moscovei.

”Economiile SUA şi cele europene încetinesc, iar Rezerva Federală urmează să majoreze din nou ratele dobânzilor în această săptămână, traderii rămân foarte precauţi”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial.

Oficialii Fed au indicat că banca centrală a SUA va majora probabil dobânzile cu 0,75 de puncte procentuale, la întâlnirea sa din 26-27 iulie.

China, a doua cea mai mare economie din lume, a ratat cu puţin o contracţie în trimestrul al doilea, în creştere cu doar 0,4% de la an la an.

 

Ultimele Articole