Preţurile petrolului au crescut puternic joi, cu aproximativ 4 dolari, după două zile de pierderi importante

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 3,96 dolari, sau cu 3,9%, la 104,65 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul WTI au urcat cu 4,2 dolari, sau cu 4,3%, până la 102,73 dolari pe baril.

Tranzacţiile a fost volatile, preţurile la începutul sesiunii arătând pierderi de aproximativ 2 dolari.

Din punct de vedere al ofertei, traderii se pregătesc pentru întreruperi ale livrărilor de petrol la Caspian Pipeline Consortium (CPC), căruia i s-a spus de către un tribunal rus să suspende activitatea pentru 30 de zile.

Exporturile prin CPC, care se ocupă de aproximativ 1% din aprovizionarea mondială cu petrol, continuau să se desfăşoare miercuri dimineaţă.

În semn că livrările de petrol ar putea rămâne limitate, Washingtonul a înăsprit sancţiunile împotriva Iranului, membru OPEC, miercuri, făcând presiuni asupra Teheranului, în timp ce se încearcă relansarea acordului nuclear cu Iranul din 2015 şi deblocarea exporturilor din sancţiunile SUA.

Preţurile petrolului au scăzut în ultimele săptămâni, evidenţiind temerile privind o încetinire bruscă a economiei şi o afectare a cererii de mărfuri.

Petrolul Brent şi WTI au închis miercuri la cele mai scăzute niveluri din 11 aprilie.

Marţi, preţul  WTI a scăzut cu 8%, iar Brent cu 9%, respectiv o scădere de 10,73 dolari, care a fost a treia ca mărime pentru contract de când a început tranzacţionarea în 1988.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri