AcasăEconomiePreţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, după o şedinţă...

Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, după o şedinţă volatilă

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,65 dolari, până la 100,99 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu 54 de cenţi, ajungând la 93,06 dolari pe baril.

Ambele contracte au crescut şi au scăzut cu 1 dolar pe parcursul sesiunii.

În ansamblu, preţul petrolului Brent a câştigat 4,4% pe ansamblul săptămânii, în timp ce cotaţie petrolului WTI a avansat cu 2,5%.

Emiratele Arabe Unite au devenit cel mai recent membru OPEC+ care a declarat că este aliniat cu gândirea Arabiei Saudite cu privire la pieţele de ţiţei, a declarat pentru Reuters o sursă care cunoaşte problema.

Luni, Arabia Saudită a semnalat posibilitatea reducerii producţiei pentru a compensa revenirea petrolului iranian pe pieţele petroliere, în cazul în care Teheranul încheie un acord nuclear cu Occidentul.

”Rămâne impresia că Arabia Saudită nu este dispusă să tolereze nicio scădere a preţurilor sub 90 de dolari pe baril. Traderii ar putea vedea acest lucru ca pe o invitaţie de a paria pe noi creşteri ale preţurilor, fără a fi nevoie să se teamă de scăderi mai pronunţate ale preţurilor”, a spus Commerzbank într-o notă.

Preţurile petrolului au scăzut pentru scurt timp după ce preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat că o politică monetară strictă ar putea fi dura ”ceva timp”, pentru a lupta împotriva inflaţiei, ceea ce înseamnă o creştere mai lentă, o piaţă a muncii mai slabă şi ”o oarecare durere” pentru gospodării şi întreprinderi.

 

Ultimele Articole