AcasăEconomiePreţurile petrolului au scăzut joi cu 3%, în urma acordului din SUA...

Preţurile petrolului au scăzut joi cu 3%, în urma acordului din SUA pentru evitarea unei greve feroviare şi a temerilor legate de cerere

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,7 dolari, sau cu 2,95%, până la 91,40 dolari pe baril, în timp ce cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,79 sau cu 3,2%, până la 85,69 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri au atins cel mai scăzut nivel de închidere din 8 septembrie.

Părţile implicate în negocierile feroviare din SUA au convenit asupra unei perioade de pauză, ca parte standard a procesului de ratificare, după ce au ajuns la un acord provizoriu, o mişcare care ar evita orice oprire a traficului feroviar în cazul în care sindicatele nu vor ratifica înţelegerea, potrivit unei surse familiarizate cu situaţia.

Perspectiva unei greve a oferit pieţei un anumit sprijin miercuri.

Acel acord din transportul feroviar a ajutat, de asemenea, la declinul cu peste 5% a contractelor futures pentru motorină şi benzină din SUA.

De asemenea, un dolar mai puternic, susţinut de aşteptările pentru dobânzi mai mari în SUA reduce cererea de petrol, făcând combustibilul mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Agenţia Internaţională pentru Energie a declarat săptămâna aceasta că creşterea cererii de petrol se va opri în trimestrul al patrulea.

 

Ultimele Articole