Prețurile petrolului au scăzut pentru a treia zi consecutiv! Sunt îngrijorări mari în piață

Prețurile petrolului au scăzut miercuri pentru a treia sesiune de tranzacționare din cauza îngrijorărilor că ratele dobânzilor vor crește mai mult și vor reduce cererea de combustibil. Se așteaptă ca Rezerva Federală a SUA să mărescă în cursul zilei de ai ratele dobânzilor, stârnind îngrijorări privind o creștere economică globală mai scăzută și, implicit, o cerere de combustibil mai mică, scrie Reuters.

Contractele futures pe țițeiul Brent pentru livrare în aprilie au scăzut cu 30 de cenți, până la 82,75 dolari pe baril, până la 0721 GMT, după ce au înregistrat o scădere de 1,2% marți. Contractele futures pe țițeiul West Texas Intermediate (WTI) pentru aprilie au scăzut cu 38 de cenți, până la 75,98 dolari pe baril. Contractul WTI din martie a expirat marți în scădere cu 18 cenți.

Fed-ul SUA va publica miercuri procesul-verbal al ultimei sale întâlniri, care va oferi comercianților o privire asupra modului în care oficialii înalți estimează că vor merge ratele dobânzilor, după ce datele recente au arătat că prețurile de consum și ocuparea forței de muncă din SUA sunt mai puternice decât se aștepta.

Ratele mai mari ale dobânzilor tind să ridice dolarul, făcând petrolul în dolari mai scump pentru deținătorii altor valute. 

Alte rapoarte economice din SUA, cel mai mare consumator de petrol din lume, au arătat însă unele semne îngrijorătoare. Vânzările de case existente au scăzut în ianuarie la cel mai scăzut nivel din octombrie 2010, a 12-a scădere lunară, care este cea mai lungă serie din 1999.

„Preocupările crescânde de recesiune țin sub control prețurile petrolului, dar piața este prudentă optimistă cu privire la redresarea cererii Chinei, în special la benzină și combustibil pentru avioane”, a declarat Serena Huang,  analist principal pentru Asia la Vortexa.

Un sondaj preliminar al analiștilor Reuters a arătat, de asemenea, o creștere a stocurilor de țiței din SUA, exacerbând îngrijorările legate de cerere.

Cu toate acestea, așteptările privind aprovizionarea globală mai restrânsă și cererea în creștere din China au atenuat slăbiciunea generală a prețurilor. Analiștii se așteaptă ca importurile de petrol din China să atingă un nivel record în 2023, pentru a satisface cererea crescută de combustibil pentru transport și pe măsură ce noile rafinării vor intra în funcțiune.

Acest lucru vine în momentul în care China se așteaptă ca piața sa turistică să înflorească în acest an, începând cu un sezon de călătorie de vară aglomerat și robust, în timp ce călătorii se îngrămădesc către destinații de vacanță după ce guvernul și-a încheiat politica de zero COVID care a ținut oamenii acasă timp de aproape trei ani.

Într-o notă de miercuri, Daniel Hynes, strateg senior în materie de mărfuri la ANZ Bank a indicat că PetroChina și Unipec, deținute de stat, vor rezerva 10 supertancuri pentru a importa petrol din SUA luna viitoare, egal cu aproximativ 20 de milioane de barili de țiței, ca semne ale creșterii cererii chineze. China este cel mai mare importator de petrol din lume.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed