x


  • EUR
    4.8422
    USD
    4.3126
string(7) "politic"

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va discuta cu Dragnea și Tăriceanu pe 1 martie

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine la București pentru o vizită oficială de două zile și va avea întâlniri cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă, cu șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.02.2018, 15:23

De asemnea, oficialul european se va întâlni și cu membrii comisiei speciale pentru legile Justiției.

 

 

Vizita lui Frans Timmermans a fost anunțată imediat  după ce ministrul Justiției Tudorel Toader a propus revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

 

 

„Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale, se va afla într-o vizită oficială, în România, în perioada 28 februarie – 1 martie 2018”, se anunța pe site-ul Comisiei Europene.

 

 

Totodată, ministrul Justiţiei a avut, în data de 7 februarie, o întâlnire cu Frans Timmermans la sediul Parlamentului European, printre temele discutate fiind legile Justiţiei, modificarea Codurilor penale şi decizia CCR privind legea ANI.

 

„Privitor la legile justiției, ministrul justiției a prezentat stadiul actual și etapele parcurse cu privire la cele trei proiecte de acte normative, legile adoptate și soluțiile legislative constatate ca fiind neconstituționale”, preciza Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.