Prima Casă 2 intră în vigoare de vineri, 19 februarie (VIDEO)

Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri un plafon de garanţii pentru programul Prima Casă de 700 milioane euro în 2010 şi a majorat valoarea garanţiei pentru locuinţele noi la 70.000 euro, a anunţat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Ministrul de Finanţe  a precizat că persoanele care vor garanţia, trebuie să aibă în posesie terenul pe care doresc să construiască locuinţa şi o autorizaţie de construcţie validă.

„Cine vrea să construiască o casă, sau mai multe, în asociere, trebuie să meargă la bancă şi să încheie un contract de finanţare pe  etape de execuţie, având în spate garanţia statului. Atenţie. Trebuie să ai teren şi o autorizaţie de construcţie”, a explicat Vlădescu.

Principala diferenţă faţă de programul valabil astăzi este posibilitatea finanţării construcţiei de locuinţe noi în asociaţie, a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, după ce proiectul a fost discutat în guvern.

Mai multe persoane care deţin un teren se vor putea asocia să construiască locuinţe cu garanţia statului. Plafonul de garantare va fi în acest caz de 75.000 de euro de locuinţă, faţă de 60.000 de euro în rest.

„Băncile vor deconta lucrări efectuate, va trebui să existe documente de execuţie. Sectorul bancar va dori să lucreze cu  un antreprenor general al construcţiei”, a explicat Vlădescu.

E bine ca în această perioadă, până la apariţia noii legi în Monitorul Oficial,  să nu se semneze antecontracte sau alte tipuri de angajamente între potenţiali vânzători şi cumpărători”, a declarat, ieri, ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed