Prima demisie după alegeri. „Îmi asum rezultatul alegerilor”

Prima demisie

Președintele USR, Cătălin Drulă, și-a dat demisia de la șefia USR. Acesta a spus că a luat această decizie în urma rezultatului „sub așteptări” pe care USR l-a obținut la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

„Pentru mine, asumarea a fost un principiu de bază în întreaga mea viață. Îmi asum rezultatul alegerilor de duminică, sub așteptările noastre și ale celor care ne-au încredințat votul, și voi convoca, în cel mai scurt timp, alegeri în USR pentru un nou președinte al partidului. Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție. Mă gândesc aici, spre exemplu, la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv votul în Timișoara și a arătat că PSD și PNL pot fi înfrânte.
Este foarte important ca USR să continue pentru că în această mișcare s-au pus speranțele de modernizare a României. Cred că este foarte important să avem un reset, să plecăm mai departe cu energii proaspete și să atacăm alegerile foarte importante din toamnă – prezidențiale și parlamentare – cu un suflu nou și cu optimism”, a declarat Cătălin Drulă.

Rezultatele provizorii ale alegerilor locale de duminică arată că USR a fi pierdut cele două sectoare din București unde avea primari, sectoarele 1 și 2 (Clotilde Armand și Radu Mihaiu), și Primăria Brașov (Allen Coliban). A câștigat însă la Timișoara, unde Dominic Fritz a obținut un nou mandat, și la Câmpulung Muscel, unde Elena Lasconi a fost realeasă.

Cătălin Drulă este președinte al USR din iulie 2022, după demisia lui Dacian Cioloș.

„E un mandat de a face opoziție pe bune actualei puteri falimentare, e un mandat pentru organizare și seriozitate internă, e un mandat ca USR să dea premierul și președintele acestei țări”, spunea Cătălin Drulă la scurt timp după ce a fost ales la șefia USR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed