x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Prima fabrică Tesla construită în afara SUA. Investiția se ridică la 2 miliarde de dolari

Tesla a lansat luni construcţia gigafabricii sale din Shanghai, un proiect de 2 miliarde de dolari, unde va începe până la sfârşitul acestui an producţia de vehicule electrice Model 3, potrivit unui anunţ publicat pe Twitter de directorul general al companiei, Elon Musk, transmite Reuters.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.01.2019, 13:17

Construcţia aceste fabrici, despre care se discută de mult timp, marchează un pariu major făcut de Tesla, care vrea să îşi extindă prezenţa în China, cea mai mare fabrică auto din lume, unde compania americană este concurată tot mai mult de producători auto locali, iar vânzările sale au fost afectate de majorarea tarifelor pentru importurile din Statele Unite, scrie digi24.ro. 

 

Musk a afirmat anterior că va participa la evenimentul de la Shanghai. Reprezentanţi ai Tesla în China au refuzat să comenteze.

 

Tesla, care în prezent importă vehicule fabricate în SUA pentru a le comercializa în China, construieşte fabrica pe o piaţă auto care urmează să se contracte în acest an, pentru prima oară în ultimele decenii, cu toate că vânzările de aşa-numitele new-energy vehicle (NEV) au fost solide.

 

În luna iulie, China a majorat tarifele pentru importurile de automobile fabricate în Statele Unite, la 40%, dar le-a redus la 15% de la începutul acestui an, în cadrul armistiţiului convenit cu autorităţile americane în războiul lor comercial.

 

O fabrică locală va ajuta Tesla să reducă preţurile, pentru a concura cu o nouă generaţie de producători locali, între care se află companiile Nio, Byton şi XPeng Motors.