Prima imagine cu tatăl lui Cabral în închisoare. Politicianul Ibacka este într-o stare medicală critică

0
63

A apărut prima imagine cu tatăl lui Cabral în închisoare, în Congo. Medicul Alexandre Ibacka Dzabana (77 ani) a fost arestat din luna martie a.c., chiar înaintea alegerilor din țara vest africană, pe motiv că a încercat să ”destabilizeze procesul electoral”. Datorită vârstei și afecțiunilor sale, tatăl natural al lui Cabral a ajuns la spital, fiind eliberat condiționat și internat de urgență la un spital din Brazzaville, capitala Republicii Congo.

Inițial s-a crezut că Alexandre Ibacka Dzabana a fost răpit deoarece cei ce l-au ridicat din fața casei sale erau civili. În calitate de președinte al Asociației Platforma Congoleză, acesta a fost pus sub acuzare pentru atentat la siguranța națională și închis la principala închisoare din Brazzaville, capital statului.Tatăl vedetei Pro tv este un critic al actualului regim condus de Denis Sassou Nguesso.

Au fost decernate Premiile Emmy 2021. Lista câștigătorilor!

Prima imagine cu tatăl lui Cabral în închisoare

Amnesty International a trimis o scrisoare adresată Ministrului Justiției din Congo și ambasadorului acestui stat în SUA pentru a afla amănunte. ”Doctorul Alexandre Ibacka Dzabana se află într-o situație medicală extrem de gravă de câteva săptămâni, și a ajuns în stare critică. Abia eliberat din arestul preventiv, acesta din urmă a fost internat într-o clinică din Brazzaville”, scrie congomediatime.com. Presa din Congo a făcut publică prima și singura fotografie cu fostul Ministru al Sănătății din Congo, Alexandre Ibacka în spatele gratiilor.

Cabral și-a cunoscut tatăl biologic abia în adolescență. Nu a avut o relație extraordinară cu el dat fiind faptul că l-a părăsit, pe el și mama sa. Totuși Alexandre Ibacka-Dzabana a revenit în România în 2011, la nunta lui Cabral cu Andreea Pătrașcu.

Loredana, la un pas să fie înlocuită de la Next Star din cauza decolteului / FOTO GALERIE